HuMEDA Web alapú orvos-informatikai döntéstámogató rendszer
Szoftverünk a mai magyar sürgősségi ellátási metodikák alapján kialakított egyedileg fejlesztett Web-es technológiai alapú döntéstámogatási rendszer. Egy olyan információs rendszert valósítottunk meg, amely heterogén orvosi adat- és szövegbázisokat integrál, majd azokat könnyen és hatékonyan teszi elérhetővé az orvosi döntések támogatása érdekében.
A heterogén információforrások (gyógyszerkönyv, orvosi tananyagok, vizsgálati módszerek) integrációját egy orvosi fogalomtár alapozza meg, amely képes a különálló tudásbázisok szemantikai összekapcsolására. Az így létrejött szemantikus információs rendszer a hagyományos rendszereknél sokkal hatékonyabb információ-elérést tesz lehetővé, valamint képes a különböző információforrások automatikus integrációjára.
A szoftver az informatikai eszközök széles körén (számítógép, notebook, PDA, okos mobiltelefon stb...) könnyen alkalmazható webes technológiát használ, másrészt a szemantikai információkra támaszkodó keresési és böngészési technikákkal pontos információ-elérést biztosít.

Kattintson ide a rendszer megtekintéséhez...